NIC Drachten

Prijsuitreiking van de kampioenen NIC Drachten en ZLU Drachten

Op vrijdagavond 9 oktober hebben we van NIC Drachten en ZLU Drachten de jaarlijkse kampioenen gehuldigd. De zaal zat vol met sportgenoten die uit de gehele regio kwamen, maar ook vanuit Delfzijl, Groningen en zelfs uit Kerkrade. Het inkorfcentrum van p.v. Vice Versa staat bekend om de goede sfeer en de prima duiven en bonnen die er verkocht worden. Voor goede liefhebbers zeer zeker de moeite waard om een gezellige avond mee te maken. De gasten werden ontvangen met koffie en gebak en gedurende de avond kwamen allemaal gratis hapjes en snacks langs. De bar werd weer zeer deskundig waargenomen door Hielkje Heidstra en Anne Wijnstra, twee gouden krachten voor onze club.

Simon Kuipers heeft met een PowerPoint presentatie de vluchten geanalyseerd, besproken en de kampioenen gehuldigd. Echt bijzonder was het dat hij twee 1e NATIONALE overwinnaars mocht huldigen. Auke Heidstra won met zijn legendarische ‘Aster’ de 1e Nationaal in sector 4’ vanuit St. Vincent  en Gerben van der Loon won de 1e Nationaal Cahors met zijn ‘Inteelt Hagens’. Ook dit is bij ons in de vereniging en in het NIC nog nooit eerder gebeurd.

 

Vrijwilligers

 

De vrijwilligers van de club werden in het zonnetje geplaatst en kregen een rollade. Gerben werd nog speciaal aangehaald als geweldige ‘stille’ kracht door zijn tomeloze inzet voor p.v. Vice Versa, en is daarnaast ook altijd aanwezig bij het NIC en is zelf centrumleider van de ZLU.  Petje af voor iemand die zoveel inzet toont voor onze prachtige sport.

De kampioenen 2015 NIC Drachten:

1e Keizergeneraal Freerk van der Brug Houtigehage

2e Keizergeneraal Simon Kuipers Oudega

3e Keizergeneraal Willem Wittebol Oosterwolde

Peter Wielinga werd kampioen met het beste gemiddelde.

Freerk van der Brug had met zijn 2003-1628620 de beste duivin van het NIC (en was ook de beste duif van FFC).

Willem en Bianca Wagteveld hadden met de 2011-1140101 - evenals vorig jaar - de beste duif over 3 jaar. Dit is bij het NIC gedurende zijn bestaan nog nooit eerder voorgekomen.

De kampioenen 2015 ZLU Drachten:

1e Keizergeneraal Jelle Outhuijse

2e Keizergeneraal Wiebe van der Woude Drachten

3e Keizergeneraal Karel de Bruin Zwaagwesteinde

Jelle Outhuijse Harlingen had met zijn 2000-1058177 de beste duif van de ZLU.

De bonnen- en jonge duivenverkoop na de prijsuitreiking onder leiding van Romke van der Wal in samenwerking met Gerben van der Loon verliep prima. Complimenten hoe geolied dit verliep.

 

Zo rond 23.30 uur waren de officiële activiteiten achter de rug en kon iedereen huiswaarts keren. Voor sommigen was de avond echter nog niet lang genoeg geweest!

Groet SJK

Echtpaar vdBrug 1

Zaal vol

Verkoop

Peter

Kampioenen ZLU 2015

Share
  • Billiga ray ban wayfarer solglasogon
  • nike mercurial superfly