NIC Drachten

Drie keer TT Cahors Gerben van Loon

De winnaar Cahors (A30)-2015 van Gerben van der Loon.

2011-4231939

Drie deelnemers bij NIC Drachten wisten zich bij de top 10 Sector 4 te manifesteren op deze vlucht. 10e Freerk van der Brug, 1e Gerben van der Loon, 4e Auke Heidstra

                 

 

De ‘INTEELT HAGENS’ van Gerben vloog de 1e NATIONAAL in sector 4 tegen 1487 duiven.

Gerben, Auke en Freerk stonden alle drie op teletekst en dat uit één basisvereniging. Je kunt zien dat in p.v. Vice Versa er op de zware fond flink aan getrokken wordt!

Zaterdag 25 juli werden de duiven gelost om 13.30 uur voor de vlucht vanuit Cahors (±1050 km). De duiven konden door de enorme buien die vielen in West-Europa niet vrijdag gelost worden. Zaterdag hadden we in Nederland een heuse zomerstorm, de ergste sinds de meting bij het KNMI. Gelukkig hebben onze fondduiven vanuit Cahors daar niet te veel van mee gekregen. Op Facebook werd vooraf al volop gespeculeerd hoe vroeg de duiven konden komen en Auke zat er dicht bij met zijn voorspelling. Hij gaf aan in zijn prognoses dat de eerste duiven rond 10.00 uur zondagochtend zouden vallen en het peloton tussen 12.00 en 13.00 uur zouden komen. Gerben klokte zijn eerste duif om 09.26.52 uur. Hij dacht bij het melden dat de meldingssite haperde omdat er nog geen duiven op stonden, maar als je echt de eerste vliegt kom je er ook als eerste op te staan. Dat was voor Gerben héél een bijzondere ervaring. Hij heeft wel een 2e en een 3e op teletekst gevlogen, maar nog niet een 1e NATIONAAL. Dat is voor weinigen weggelegd. Wel bijzonder dat in ons NIC dit jaar na de vele teletekst klasseringen er ook twee 1e Nationale prijzen zijn gewonnen. Auke op St. Vincent met ‘Aster’ en nu Gerben met zijn ‘Inteelt Hagens’.

‘Aster’ van Auke vloog de 4e prijs Nationaal in de sector 4 op Cahors en Freerk werd 10e Nationaal met zijn ‘Bonte Meeuw’. In afd. Friesland ’96 stond Auke zijn ‘Broer DOPKE’ ook nog op teletekst en vloog de 11e Nationaal in sector 4.

De 2011-4231939 schrijft geschiedenis bij Gerben van der Loon in Boelenslaan.

De 1e NATIONAAL CAHORS komt uit duiven van gebr. Hagens via sportvriend Gijs Verweij uit Alphen aan de Rijn.

Het is wel een heel bijzondere doffer, hij is nu 9 keer op de meerdaagse fond mee geweest en heeft evenveel prijzen gewonnen. Ook op de vitesse en midfond vluchten, wint hij bijna altijd prijs. Dit is een 'witte raaf' volgens Gerben. Gerben had veel vertrouwen in de doffer en stond ook bovenaan op de lijst. Bij SMN was het de 4e duif van het gehele concours en over sector 2, 3 en 4 met 12.336 duiven in concours vloog hij de 12e prijs. Echt een formidabele prestatie op de langste afstand.

Anja die op vakantie was met de kids en haar familie, kwam speciaal terug om met Gerben het feestje te vieren.

Maandag 27 juli kwam Dirk Buwalda, voorzitter van het NPO, langs om Gerben te feliciteren met zijn 1e NATIONAAL in sector 4.

Op Cahors waren er bij NIC Drachten door 18 liefhebbers 156 duiven ingekorfd. Het verdere verloop van de vlucht:

Auke Heidstra uit Rottevalle had 5 duiven mee waarvan er 3 prijs vlogen (2e en 4e NIC) en zoals eerder gememoreerd 2 op teletekst. Auke kan nu met een gerust hart op vakantie gaan!

Freerk van der Brug uit Houtigehage had zijn 2e aangewezen voorop die de 10e Nationaal in sector 4 vloog en 3e duif was in het NIC.

Simon Kuipers uit Oudega klokte een halfzus van de 1e Nationaal van Gerben als 5e duif in het NIC en deze duivin vloog de 15e Nationaal in sector 4. Zijn Roger Desmet-Matthijs duivin (Samuel x Klaren) vloog de 9e prijs in NIC Drachten

Liekel Wilpstra uit Boerakker had de 6e prijs van het NIC en dat was ook zijn vroege duif op ZLU vlucht vanuit Marseille in 2014, dus een formidabele doffer. Hier moet hij maar een jong uit schenken voor onze verkoop tijdens de prijsuitreiking begin oktober.

Liekel had 5 mee en daarvan vlogen 3 prijs.

Jelle Outhuyse Harlingen had 51 jaarlingen mee op Cahors en zijn eerste jaarling vloog de 7e in het NIC en was tevens de eerste jaarling van het NIC. Jelle draaide 13 duiven in de prijzen.

Wiebe van der Woude Drachten had 6 duiven mee op Cahors en speelde de 8e, 10e en 21e prijs in NIC Drachten. Een geweldige prestatie van Wiebe zijn duiven. Hij speelt zijn duiven ook nog het totale ZLU programma, hoe deze topliefhebber dat met zo’n relatief klein hokbestand kan volhouden is voor mij een raadsel!

H. Bles Oude Haske deed voor het eerst mee met 2 duiven in ons NIC en vloog meteen de 18 prijs, is dus wel 50% prijs.

Sietse van Zuiden uit Jorwerd is de ‘THE COMING MAN’ op de zware fond. Nu had hij weer 4 duiven mee waarvan er 3 prijs vlogen. Petje af voor deze agrariër in ruste.

SJK

Share
  • Billiga ray ban wayfarer solglasogon
  • nike mercurial superfly