NIC Drachten

Orange 2015 Simon Kuipers

De ‘WITSTAART Jellema vloog de 1e in NIC Drachten en de 5e Nationaal sector 4 tegen 1596 duiven.

 

2013-1629347

 

Simon en Willem stonden beide op teletekst.

Vrijdag 10 juli werden de duiven vroeg gelost om 6.45 uur voor de vlucht vanuit Orange (1005 km). De duiven werden gelost met een harde noordoostenwind, waar ze de eerste 200 km tegenop moesten torsen. Daarna ging de wind over in matige oostenwind en vanaf België kwam er geleidelijk wat westelijke stromingen aan te pas. Diverse liefhebbers zaten vrijdagavond dan ook al voor de hokken, maar door de kopwind in het begin van het traject, zat dat er helaas niet in. Ook Simon zat vrijdagavond de hele avond voor de hokken de duiven op te wachten en zijn krantje te lezen en de volgende ochtend om 4.30 uur ging hij weer wachten op de duiven, want als er zo’n vroege duif thuiskomt, wil je die wel zien aankomen!! Met de zaterdag editie van de LC lezend wachten op de eerste duif. Je wordt dan wel wat onrustig en rond 7.20 uur eens gekeken op de klok en wat bleek, na al dat lange wachten had de 13-1629347 Simon toch nog verrast. Het bleek een vroege duif te zijn, die eerste in het NIC vloog tegen 138 duiven en 5e in sector 4 tegen 1596 duiven. In de N.U. zone 4 vloog ze de 1e Internationaal. Tegenwoordig met al de meldingssites weet je gelijk waar je aan toe bent. Dat was vroeger wel anders, dan kon je soms weken wachten op de definitieve uitslag.

De ‘WITSTAART Jellema’.

Deze duivin is gekweekt uit Gerben en Simon hun rechtstreekse Jellema duiven. De moeder komt uit Jelle zijn zgn. Fondkoppel en de vader komt uit ‘Pallas’. In de stamboom staan al de bekende namen van Jellema. Uit een zuster van deze duivin komt Jan Grootoonk zijn 1e ZLU Agen (Bordeaux) 2015.

Dit was de 2e keer dat de 13-1629347 mee was in 2015, ze vloog op Aurillac net in de punten. Ook als jaarling vloog ze prijs vanuit Ruffec. Het was wel een favoriete duivin, daar er reeds 4 jongen uit gekweekt zijn.

In het NIC zaten de prijzen er 1 op 3 ruim 6 uur in, dus het was best een zware vlucht.

2013-1629347STB

Verdere verloop van de vlucht Orange:

Willem en Bianca Wagteveld uit Tjalleberd hadden na St. Vincent ook nu weer teletekst. Met een laat duivinnetje met een oude ring voorop, was dat een zeer goede prestatie. De 1e getekende van Willem en tweede duif vloog de 11e in het NIC.

Gerben van der Loon uit Boelenslaan vloog met zijn ‘gehamerde Zorro’ uit de duiven van Filip Norman de 3e van het NIC en 11e in afdeling Friesland ’96. Gerben zei nog met enige weemoed in zijn stem, net geen teletekst!

Freerk van der Brug uit Houtigehage zijn duiven vlogen zeer sterk. Binnen 2 minuten klokte hij op 1010 km de 1e en de 2e aangewezen en zijn duiven vlogen 50% prijs. Ze vlogen respectievelijk 14e en 16e van afd. Friesland ’96.

Johannes Keuning uit Rottevalle had voor zijn doen ruim ingekorfd. Hij had 10 duiven mee, waarvan er 6 prijs vlogen te beginnen met de 6e prijs van het NIC. De duiven van Johannes kwamen zo goed dat buitenstanders dachten dat ze van de vitesse thuiskwamen!!!

Jelle Posthumus uit de Wilp had 1 mee en die zat prachtig op tijd en vloog de 7e van het NIC.

Auke Heidstra uit Rottevalle had 8 duiven mee waarvan er 4 prijs vlogen. Hij had de eerste jaarling van het NIC en laat dat nu net een zoon van ‘Dopke’ zijn. Hoe zegt men dat dan ook weer, goed bloed ……

Share
  • Billiga ray ban wayfarer solglasogon
  • nike mercurial superfly