NIC Drachten

Aurillac 2015 Simon Kuipers

‘Sietse’ van Simon Kuipers wint Aurillac 2015

De duiven gingen voor het eerst naar het lossingsstation Aurillac in Z-Frankrijk en dat ligt op een afstand van ca. 950 km van Drachten. Het werd een zeer pittige vlucht met noordwesten wind op kop en zo nu en dan een bui. De duiven werden vrijdag 19 juni gelost om 13.00 uur en hadden een goed vertrek. De punten zaten er 1 op 3 bijna 6 uur in en dat zegt wel iets over het verloop.

Zaterdag om 12.08-20 zat ‘Sietse’ bij Simon op de klep onder het toeziend oog van Wieger en Hiltje Lijzenga. Hij vloog in NIC Drachten de 1e prijs tegen 198 duiven en in sector 4 speelde de 13-1617955 de 9e prijs en verdiende hiermee een mooi teletekst plaats en een bouquet bloemen van de centrumleider Auke Heidstra.

Het was een zware vlucht en ‘Sietse’ was behoorlijk afgevlogen. Op Limoges vloog hij de 29e plaats op 226 duiven en kwam toen klapperend en zwevend thuis en had direct oog voor zijn duivin. Nu was de interesse beduidend minder. Het duurde een klein uurtje voor hij met de duivin de broedschaal in dook. Sietse stond 1e aangewezen op Limoges en ook op Aurillac. Omdat het een favoriete doffer is die op weduwschap gespeeld wordt, had ik zijn duivin bewust thuis gehouden.

Prijsuitreiking

 

Hoe komt ‘Sietse’ in Oudega verzeild?

Sietse van Zuiden had 2 jonge duiven gekregen uit de kwekers van Gerben en Simon omdat hij net gestart was op de meerdaagse fond. Sietse vond dat hij iets terug moest doen, vandaar dat Simon 2 jongen kreeg uit te proberen uit zijn ‘Ruffec doffer’. De 10-1070254 vloog in 2012 de 1e prijs van de kuststrook op Ruffec en komt van vaderskant uit dagfond duiven via Dick Postma en gebr. Koehoorn, de moeder komt bij Frans Belleter uit Nispen vandaan. Ook de moeder van ‘Sietse’ komt bij Frans Belleter vandaan. Frans vliegt zeer sterk op de zware fond en heeft in 2013 al zijn duiven totaal verkocht via Jan Hermans. Dus ‘Sietse’ heeft zeg maar 75 % marathonbloed en 25% dagfond. Hij mag dit seizoen nog 1 keer mee, waarschijnlijk op Montauban en zal ook dan weer als eerste aangewezen de korf in gaan.

13-1617955

Willem en Co Wittebol Oosterwolde vlogen knap de 2e plek in het NIC en ook met de eerste getekende. Voor het inkorven zei Willem nog dat hij liever een andere duif als 1e aangewezen wilde zetten, maar zoals dat in een goed huwelijk betaamt, kan er maar één echt de baas zijn en dat is dus Co. en ze had wederom gelijk moest ook Willem toegeven.

Ze hadden 10 duiven mee waarvan 5 duiven prijs vlogen.

Rutger Rittersma uit Groningen had 10 jaarlingen mee waarvan er 4 in de prijzen vlogen en de eerste begon als de 3e duif in het NIC. Rutger gaf aan dat het ook de eerste jaarling in afdeling 10 was en dat hij in NIC Assen (waar hij normaalweg inkorft) als hij daar had ingekorfd de 1e prijs gewonnen zou hebben.

Freerk van de Brug Houtigehage heeft weer een zeer sterk fond seizoen. Ook nu speelt hij 7 prijzen van de 15 ingekorfde duiven, beginnend met de 4e plek in het NIC met zijn 2e getekende duif.

Willem en Bianca Wagteveld Tjalleberd hadden 10 duiven mee en daarvan vlogen 5 op de uitslag beginnend met de 6e duif in NIC Drachten.

Gerben van der Loon Boelenslaan had 18 duiven mee en wist daarvan maar liefst 10 op de uitslag te krijgen. Hij begon met de 8e prijs. Een uitstekende prestatie van deze fond liefhebber pur sang.

Wiebe van der Woude uit Drachten had 10 mee en daarvan vlogen 7 prijs en hij had een jaarling voorop!

Johannes Keuning Rottevalle had 6 mee en daarvan vlogen 5 prijs.

Een prachtige prestaties van deze kleine liefhebber.

SJK

Share
  • Billiga ray ban wayfarer solglasogon
  • nike mercurial superfly