NIC Drachten

Noordelijke unie informatie

1. De Noordelijke Unie (NU)

De Noordelijke Unie, opgericht op 2 mei 2008, is een Internationaal Fondspel voor fondliefhebbers uit Nederland (afdeling 7, 8, 9, 10 en 11) en het aangrenzende deel in Duitsland. Deelname aan de concoursen van de Noordelijke Unie gaat automatisch en zonder voorinschrijving. Neemt u deel aan het nationale spel dan neemt u  automatisch, zonder meerkosten, deel aan het Internationale Fondspel van de Noordelijke Unie.

2. Vliegprogramma 2015

Marathon:

Datum

Lossingsplaats

Vluchtcode

Karakter*

12 juni

St. Vincent

A24

M

19 juni

Aurillac

A25

M

03 juli

Cahors

A27

M

10 juli

Orange

A28

O

24 juli

Montauban

A30

M

31 juli

Bergerac

A31

M

* M = Middaglossing / O = Ochtendlossing

Dagfond:

Datum

Lossingsplaats

Vluchtcode

Karakter*

04 juli

Chateauroux

E27

Dagfond

18 juli

Tours

E29

Dagfond

01 aug

Argenton

E31

Dagfond

3. Internationale Zone-indeling

Vanaf 2015 vinden alle lossingen plaats vanaf één gezamenlijke losplaats. De NU concoursen worden vervlogen in 4 zones van 50 km, met de losplaats Bergerac als referentie. Zone 1: tot 900 km, Zone 2: 900 tot 950 km, Zone 3: 950 tot 1000 km, Zone 4 meer dan 1000 km. Prijsverhouding 1:4.

4. De NU kleuren uitslag via de post thuis ontvangen.

Deelnemers die een papieren NU kleurenuitslag wensen te ontvangen (binnen 3 weken via de post thuis) geven dit aan in niveau 10. De kosten van de kleurenuitslag bedragen €3,75 te voldoen bij inkorving in het nationaal inkorfcentrum. De uitslagen zijn tevens beschikbaar op de NU website.

5. Internationale Poules

Wie internationaal wil poulen, geeft dit aan in niveau 10. Poulegelden direct te voldoen bij inkorving in het nationaal inkorfcentrum.

6. Afrekenen

De Nationale inkorfcentra dienen direct na inkorven de poulegelden alsmede de bedragen voor de afgenomen uitslagen over te maken op rekening NL55RABO0155031546 t.n.v. Afdeling 9 Oost-Nederland inz. NU. Tevens dient men een verzamelstaat direct na inkorven te mailen naar j.bosman20@upcmail.nl

7. Kampioenschappen

Alle vluchten tellen voor de NU kampioenschappen. Indien er een wedvlucht op zondag plaats vindt, wordt er een rangschikking gemaakt zonder de zondagsvlucht(en). Mocht een zaterdag-liefhebber dan bij de kampioenen behoren, zal deze ook worden gehuldigd. Zaterdagvliegers dienen vóór 10 juni dit aan te geven bij het secretariaat van de NU: dennis_heidotting@live.nl .

Voor zowel de Marathon als de dagfond kennen we de volgende kampioenschappen:

ONAANGEWEZEN KAMPIOENSCHAP

Het onaangewezen kampioenschap wordt berekend volgens het verfijnde NPO-systeem. Alle wedvluchten tellen mee voor het kampioenschap. Er zijn 10 NU en 5 Duitsland onaangewezen kampioenen.

AANGEWEZEN KAMPIOENSCHAP

Voor het aangewezen kampioenschap tellen 2 duiven van de 3 aangewezen duiven, welke boven aan de poulebrief staan. Van deze 2 duiven worden de punten bij elkaar opgeteld en gedeeld door 2. Alle wedvluchten tellen mee voor het kampioenschap. Er zijn 10 NU en 5 Duitsland aangewezen kampioenen.

GENERAAL KAMPIOENSCHAP

Voor de NU generaal kampioenschappen tellen de onaangewezen en aangewezen punten. Er zijn 10 NU en 5 Duitsland generaal kampioenen.

ASDUIF DUIFKAMPIOENEN

Voor dit kampioenschap tellen alle vluchten. Voor dit kampioenschap tellen de 3 beste vluchten van een duif. Er zijn 5 NU en 3 Duitsland asduif kampioenen.

8. Deelname Internationaal Spel Noordelijke Unie

Liefhebbers nemen automatisch deel aan het Internationale Spel van de Noordelijke Unie, zonder meerkosten! Alle NU vluchten worden vervlogen volgens de voorschriften van de Nationale concoursen.

  • Indien papieren kleuren uitslag gewenst aangeven in niveau 10;

  • Indien poulen gewenst dan aangeven in niveau 10;

  • Duiven melden zoals gebruikelijk bij een nationaal concours;

  • Voor alle vluchten inmanden alleen bij een nationaal inkorfcentrum.

Liefhebbers die niet Internationaal Nu (gratis) wensen te spelen, dienen dit vóór 10 juni 2015 kenbaar te maken bij het secretariaat van de NU dennis_heidotting@live.nl.

9. Kampioenen huldiging en feestmiddag

De feestmiddag en huldiging van de NU kampioenen vinden plaats op 28 februari 2016.

Locatie:

Hubertushof

Lindloherstrasse 14

Haren/Ems

Share
  • Billiga ray ban wayfarer solglasogon
  • nike mercurial superfly