NIC Drachten

Auke Heidstra Rottevalle wint na Limoges ook St. Vincent NIC Drachten met dezelfde duif!

 2011-1158093fotoHet Spoor2014

Op vrijdag 12 juni werden de duiven van sector 4 gelost in St. Vincent om 13.00 uur. Over de hele lijn hadden de duiven kopwind en het zou een hele zware vlucht worden. Auke zijn “Dopke” moest in totaal 1185 km afleggen om thuis te komen. Deze super duivin van Auke won vorig jaar al 3 keer prijs op de marathon en vloog op de zware Limoges van 30 mei j.l. op 878 km ook de 1e duif van NIC Drachten en een mooie teletekstklassering met de 7e prijs van afdeling Friesland ’96. Auke had er alle vertrouwen in dat zijn 11-1158093 weer voor een sensatie zou kunnen zorgen en had hem als eerste aangewezen ingekorfd. Om 17.33 uur was ze weer terug in Rottevalle. Auke stond helemaal te shaken en moest de duivin via diverse nieuwe procedures ook nog melden. Dit lukte met zweet op het voorhoofd. Maar, het was niet voor niets. Ze vloog de 1e prijs van NIC Drachten tegen 88 duiven was de 4e duif van afd. Friesland ’96 en vloog de 5e teletekstplaats in sector 4. Er zijn weinig liefhebbers die een duif op het hok hebben zitten die in 14 dagen ruim 2000 kilometers heeft gevlogen onder zulke zware omstandigheden en dan steeds bij de eerste 10 in sector 4.

Dat het een zware vlucht werd blijkt wel uit het feit dat op zaterdag 6 duiven doorkwamen in NIC Drachten en dat zondag 1 op 4 rond 12.30 uur er uit waren, maar dat de punten 1 op 3 er zondagavond met klok afslaan nog niet uit waren. In totaal hadden van de 18 inkorvende leden 8 liefhebbers met klok afslaan nog geen duif thuis. We hopen dan ook dat er nog de nodige duiven na zullen komen.

Auke Heidstra is een echte marathon liefhebber en speelt voornamelijk het NPO meerdaagse fond programma. Zij vrouw Hielkje is ook fanatiek met de duiven. Voordat ze morgens naar haar werk gaat laat ze om 5.30 uur de duiven al los zodat ze vroeg kunnen trainen. Misschien is Hielkje hierdoor wel de sleutel tot dit succes!

De duiven worden op het nest gespeeld en Auke is maar een kleine inkorvende liefhebber. Zijn stelregel is dat hij met een korf op de fiets naar het inkorflokaal moet kunnen fietsen, zeg maar een 10 kilometer. Zo korfde Auke op Limoges 8 duiven in en daarvan vlogen er 4 prijs en op St. Vincent had hij 3 duiven mee die ook alle drie prijs vlogen. Auke heeft in totaal 15 koppels duiven inclusie kwekers. En hier speelt hij vanaf de negentigerjaren al zeer succesvol mee. Wie kan zeggen dat hij 2 keer St. Vincent in de sector gewonnen heeft, Auke wel dus. Ook in 2013 had hij een topseizoen en was in Afdeling Friesland ’96 3e onaangewezen meerdaagse fond en 1e aangewezen tevens had Auke met de 11-1158101 de beste asduif meerdaagse fond van Friesland. In sector 4 werd hij 8e Onaangewezen meerdaagse fond en 1e aangewezen meerdaagse fond. Ook hier werd Auke zijn 11-1158101 de beste Asduif Meerdaagse Fond van sector 4.

Het “Dopke”

 

De duivin die deze prestatie op Limoges en St. Vincent neerzette is de 11-1158093. Ze is gedoopt tot “Dopke” omdat ze een mooi wit ‘petje’ op haar hoofd heeft. Deze duivin is gekweekt door Auke zijn zwager Simon Kuipers uit zijn 7e Nat. St. Vincent 2013. Deze doffer komt uit de Jan Aardenlijn van Piet de Weerd keer een kleindochter van de “Blauwe Vanoppen”. De moeder is een dochter uit het ZLU koppel van Kweekcentrum Friesland Boelenslaan. Deze 100% Noël Peiren duivin haar broer heeft een aantal 1e prijswinnaars bij Wiebe van der Woude uit Drachten op de ZLU vluchten opgeleverd.

 St Vincent2014

De eerste 10 duiven van NIC Drachten:

1 Auke Heidstra Rottevalle, 2 Freerk van der Brug Houtigehage, 3 Gerben van der loon Boelenslaan, 4 en 7 Simon Kuipers, 5 Wiebe van der Woude Drachten, 6 Co en Willem Wittebol Oosterwolde, 8 en 10 Gaatse Bosma Kootstertille, 9 Willem en Bianca Wagteveld Tjalleberd,

SJK

Share
  • Billiga ray ban wayfarer solglasogon
  • nike mercurial superfly