NIC Drachten

Comb. Rekker-Westra wint de 1e prijs op Orange evenals vorig jaar.

 

Op vrijdag 26-07-2019 zijn de duiven in Orange gelost om 7.10 uur. Orange heeft een afstand van 1005 km naar Drachten en ligt op de vlieglijn naar Marseille. Het ligt t.o.v. de 6 andere middaglossingen een stuk oostelijker in Frankrijk. 

Door het zware vliegseizoen dit jaar waren we blij verrast dat er toch nog 22 liefhebbers 146 duiven hadden ingekorfd. In de gehele afdeling waren dat 489 duiven. De weersvoorspellingen waren niet gunstig (lees weerbericht IWB). De 1e duif in de afdeling en in de sector (788 duiven) werd geklokt bij J. Vink in Balk om 5.37.56 uur. Comb. Rekker-Westra klokt de 1e duif van het NIC om 10.01.10 uur en had de 4e van duif van de afdeling en de 6e in de sector. Jappie en Gerrit Bosma hadden de 2e en 3e duif in het NIC en  de 11e en de 12 van de afdeling en klokten de beide duivinnen in dezelfde minuut op 11.50 uur, en dat van deze afstand en met zo’n zware vlucht.

 

Staan de winnaars niet te ‘shinen’.

 

C:\Users\Kuipers\Documents\dokumenten Simon\Duiven Nationaal Inkorfcentrum\Vliegseizoen 2019\Orange 26-07-19\Auke en zoon.jpg

 

Weerbericht IWB

 

Het weekend waarop al de vluchten zijn afgelast, maar waar de duiven voor de marathon wel op weg zijn gegaan.  Er waren voor deze week en het weekend zulke extreme weersomstandigheden voorspeld, dat je je moet afvragen of het wel verantwoord is om dan een vlucht te organiseren. Het NPO heeft gemeend dat het verantwoord was!!

 

Op woensdag 24-7 was al ruim 39 °C gemeten en donderdag werd het nog warmer. In Eindhoven is een 75 jaar oud weerrecord gebroken met 39.3 °C, en dat is een verhoging van maar liefst 0.7 °C. Nergens is het ooit zo heet in geweest Nederland. De daarop volgende dag is dit weerrecord met temperaturen van boven de 40°C op meerdere plekken verbroken. Voor het weekend waren ook nog extreme regenbuien voorspeld. Niet echt gunstig voor onze duiven.

In Leeuwarden is voor het eerst in de eeuwenoude geschiedenis de veemarkt afgelast vanwege het extreem warme weer. Er zouden vier- tot 500 koeien worden aangevoerd. De voorspellingen waren dat ook in Friesland de temperatuur ruim de 35° C zou passeren. Van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit mogen er geen dieren vervoerd worden bij een temperatuur boven de 35 °C.

 

Nogmaals goeden avond ,


De laatste voorspellingen geven hetzelfde beeld.


Op vrijdagochtend wordt een onweersbui bij Bordeaux verwacht.

Die zal daar blijven liggen.

Rond het middaguur zal de onweersactiviteit bij Parijs beginnen en zich dan vooral in de tweede middaghelft uitbreiden over geheel over het gehele westen en midden van Frankrijk.

In Noord-Frankrijk begint dit in Lille in de loop van de middag en breidt zich dan uit naar het westen van België en het zuidwesten van Nederland met onweer.

In het oosten van Frankrijk, het oosten van België en het zuidoosten van Nederland wordt een enkele onweersbui verwacht in de tweede helft van de middag en avond. Daar kan wel een stevig exemplaar bij zitten.

Dit hangt ervan af hoe warm het wordt.


Zaterdagochtend ten zuidwesten van de lijn IJmuiden -Arcen regen, onweer, lage bewolking en slecht zicht.

Het koufront ligt dan van Parijs naar Engeland.

In geheel Frankrijk dan regen en onweer.

Die situatie blijft zo.

Ten noordoosten van die lijn goed weer.

Vanaf Orange een zwakke noordelijke wind.


Maximum temperatuur morgen 36-37 graden tussen 14.30 en 17.30 in het oosten van Frankrijk.


Goedenavond,


Op zaterdag worden in geheel Frankrijk, België en het zuidwesten van Nederland regen- en onweersbuien verwacht.

 Op zondag ligt een golvend front van west naar oost over België met regen, lage bewolking, onweer en slecht zicht.

Dat gaat wat kantelen en een stukje naar het zuidoosten trekken.

Daar kunnen geen duiven door.

 

Teletekst 

http://www.neerlandspostduivenorgaan.nl/wp-content/uploads/2019/08/4.png

 

Het geheim van comb. Rekker-Westra!!

 

C:\Users\Kuipers\Documents\dokumenten Simon\Duiven Nationaal Inkorfcentrum\Vliegseizoen 2019\Orange 26-07-19\Hokken met Blazer.jpg

Zie je op de foto hiernaast ook iets bijzonders, iets wat de meeste liefhebbers niet hebben?

 

Juist ja, een luchtkanon. 

Dat is nu het verschil tussen een kampioen en een duivenliefhebber. De kampioen is altijd op zoek naar wat nieuws om zijn duiven beter te laten presteren. Trainen om het hok is erg belangrijk en soms is een vlag niet meer afdoende, nu Auke heeft de oplossing.  En dat het werkt, zien we met zijn unieke prestaties keer op keer bij de marathonvluchten.

 

De winnares 15-1183082 komt via een bon

 

De 15-1183082 heeft Auke op een bon gekregen van Simon IJnsen. Ze won als jaarling al een 1e in het Nic Zwaagwesteinde en zat toen 2.5 uur los op loodzware Périgueux. Dit jaar op St. Vincent vloog ze de 21e van 139 duiven in het NIC en was toen Auke zijn 2e duif. In de afstamming vind je duiven die zeer goed presteren op de overnacht. Zo komt de vaderskant uit de lijnen van Jelle Jellema en de moeder uit duiven Henri Hoeks x de “5555” van Simon IJnsen, die 10 x prijs vloog op de overnacht.

 

C:\Users\Kuipers\Documents\dokumenten Simon\Duiven Nationaal Inkorfcentrum\Vliegseizoen 2019\Orange 26-07-19\15-1183082.jpg

De Stamboom: 

 

C:\Users\Kuipers\Documents\dokumenten Simon\Duiven Nationaal Inkorfcentrum\Vliegseizoen 2019\Orange 26-07-19\15-1183082STB.jpg

Rollade winnaars

 

  1. Auke Heidstra

  2. Comb. Rekker-Westra

  3. R. Vollebeek

 

De eerste 10 duiven van NIC Drachten:

1, 6, 10 Comb. Rekker-Westra Berlikum. 2, 3, 7, 8 Jappie en Gerrit Bosma Augustinusga. 4 Comb. Bosma-Klein Opende. 5 Auke Heidstra Rottevalle. 9 Eric Bos Grijpskerk

 

Nog enkele opmerkelijke prestaties:

 

Vrijdag om 7.10 uur gelost en zaterdag waren er 22 van de 146 duiven doorgekomen. Op zondag om 14.25 uur had Eric Bos in Grijpskerk de laatste prijsduif. Dat geeft wel aan dat de duiven het (weer) zwaar hebben gehad.

 

* Comb. Rekker-Westra korfde 9 duiven in en speelde er 3 van bij de eerste 10 in het NIC en 5 in de prijzen. Hiermee werden ze 8e grootmeester van de afdeling. Alweer een geweldige prestatie.

* Jappie en Gerrit Bosma hebben een geweldig seizoen, ze hadden 10 duiven ingekorfd en speelden 4 bij de eerste 10 duiven van het NIC en 5 totaal in de prijzen. Hiermee werden ze 9e grootmeester van de afdeling. Het kan niet op bij de mannen. Hoe zwaarder de vlucht, des te beter de prestaties!!!

* Eric Bos had 9 duiven mee en speelde de 9e prijs in het NIC met gelijk zijn 1e aangewezen voorop.

* Pieter Veenstra & zonen hadden 1 duif ingekorfd en deze speelde de 12e prijs in het NIC. Deze doffer was op Periqueux ook al mee geweest en was toen 60e in het NIC op 527 duiven. Tussen door speelde hij op de dagfond ook nog vroege prijzen. Een echte alleskunner.

* Johannes Keuning had 2 duiven mee op Orange en had ze rond 19.00 uur binnen 10 minuten beide thuis. Doe dit maar eens na!

 

SJK

Share
  • Billiga ray ban wayfarer solglasogon
  • nike mercurial superfly