NIC Drachten

Jan en Margriet slaan een dubbelslag! De combinatie Bosma-Klein uit Opende winnen op Bergerac en op Blois de 1e van het NIC en 2 keer teletekst!

 

Nu even een kort overzicht van de laatste fondvluchten van NIC Drachten. Daar ondergetekende op vakantie gaat, komt het uitgebreide verslag samen de het overzicht van de kampioenschappen als mijn vakantie er weer op zit.

Op Bergerac klokte de combinatie de eerste duif 13-1563717 van 1e NIC Drachten om 11.52.31 uur op een afstand van 1013 km. Deze Peiren x Saarloos doffer die bij Freerk van der Brug vandaan komt vloog de 10e van afd. Friesland.

Jan zichtbaar in zijn nopjes met 2 teletekstklasseringen:

Jan Bosma Blois

De afstamming van de doffer liegt er niet om. Van vaderskant komt hij uit een rechtstreekse kweekdoffer van Bert Saarloos, die zijn hok weer heeft opgebouwd met Noël Peiren duiven. Van moederskant komt de winnaar uit Freerk zijn ‘Gouden Peiren koppel’. Veel van Freerk zijn beste duiven komen uit dit koppel of uit deze lijn. Freek ondersteunt Jan en Margriet bij de duiven en het is dus heel mooi dat je dan ook (samen) succes hebt. In ‘zijn duif en zijn verhaal’ gaf jan veel eer aan Freerk en natuurlijk Margriet. Margriet verstaat haar ‘mannetje’ op duivengebied!

De afstamming van de Bergerac winnaar:

Afstamming Blois

Margriet met de winnaar:

 

Margriet en winnaar Blois

De overwinnaar van Blois en 2e duif afd. Friesland ’96:

De informatie en afstamming van de overwinnaar van Blois volgt nog, dit is een samenkweek met Tjeerd Dijk. Deze duif 15-4273278 werd als 2e snelste duif van Friesland afgevlagd.

De 3 keer teletekst voor de duivin 13-1610515

Op Blois hadden Willem en Bianca hun superduivin weer voorop, die dit jaar 3 keer teletekst vloog op de dagfond. De 13-1610515 is een potentiele kandidaat voor de beste dagfond duif van Nederland!

Willem zijn houding zegt zoiets van: 5 keer teletekst in 1 seizoen, wie doet me dat na!

Willem Blois

SJK

Share
  • Billiga ray ban wayfarer solglasogon
  • nike mercurial superfly