NIC Drachten

Albi weer een prooi voor de duiven van Jelle Outhuyse

 

Albi 8-7-16 werd weer een prooi voor de duiven van Jelle Outhuyse Harlingen. In afd. 11 vloog de 14-1416135 de e op teletekst tegen 879 duiven.

Naast Jelle stonden Willem en Bianca Wagteveld als 7e op teletekst van afd. 11.

Hier de beide teletekst mannen:

foto 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eindelijk een normalen vlucht?

De voorspellingen waren gunstig over de hele linie van de vlieglijn met variabele westelijke wind. De duiven gingen er keurig uit op vrijdag 8 juli om 13.00 uur. Albi ligt op een afstand van 1066 km van Drachten. De duiven werden vroeg in de ochtend verwacht, maar ook nu viel het tegen. Jelle Outhuyse klokte de eerste van NIC Drachten om 12.25.15 uur in Harlingen, en dat is op de kortste aftand. De punten waren om 19.00 uur pas verdiend. De vlucht verliep wel een stuk beter dan Limoges en Periqueux, maar viel de meeste fond liefhebbers toch tegen.

De 1e duif van het NIC en de 6e duif van afd. 11 even aan je voorgesteld

Dat Jelle zijn duiven in vorm heeft is zonneklaar. Hij speelt met zijn duiven echt geweldig. Zowel op de ZLU als op de middaglossing gaat het zo bijzonder goed, dat hij er zelf al over zei: ‘ik weet zelf ook niet waarom het zo goed gaat’. Natuurlijk liggen daar een goed hok, goede duiven en een goede liefhebber aan ten grondslag. Nu speelde een laat jong van 2014 de eerste viool. Dit doffertje met ringnummer 14-1416135 is in zijn geboorte jaar niet afgericht. Als jaarling is hij op de meeste programmavluchten mee geweest, met als afsluiting Cahors. Dit jaar ingespeeld op de vitesse en midfond en op aangepikte eieren – niet de mooiste stand voor een doffer- de mand in gegaan voor zijn eerste overnachtvlucht dit jaar, met als resultaat de 1e in NIC Drachten op 158 duiven en de 6e plaats in de afdeling 11 tegen 879 duiven.

Hieronder de Albi klasbak met zijn duivin op de foto:

foto 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto van de winnaar

De eerste prijswinnaars van de ZLU en het NIC worden na het seizoen altijd door een professionele fotograaf op de foto genomen. Onze fotograaf Nic Stienstra krijgt het druk met al Jelle zijn eerste prijsvliegers!

 

foto 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verloop van de vlucht Periqueux in het NIC:

Jelle Outhuyse Harlingen won zoals reeds beschreven de 1e van het NIC en had van de 24 duiven 7 in de prijzen. Jelle had veel jaarlingen in de strijd!

Willem en Bianca Wagteveld uit Tjalleberd hadden 8 duiven mee waarvan er 3 prijsvlogen en de eerste duif de 12-1032479 won de 2e in NIC Drachten op 158 duiven en de 7e plaats in de afdeling 11 tegen 879 duiven.

Het had weinig gescheeld of Willem was te laat voor het inkorven. De vrachtauto stond om 20.15 uur gereed om de duiven op te halen en Willem was er nog niet. Op zijn mobiel gebeld een aantal keren, maar er werd niet opgenomen. Toen het huisadres gebeld, ook daar werd niet opgenomen. De manden werden afgesloten en we zouden net uit het gebouw vertrekken toen de grote Audi de parkeerplaats op kwam rijden. Randy is naar de chauffeur gelopen om te zeggen dat we nog niet helemaal klaar waren met inkorven en dat we er zo aan zouden komen. In allerijl de manden weer open, Willem en Bianca hun 8 duiven ingekorfd en snel naar de vrachtauto om de duiven in laden.

Zo heb je al gezonde spanning voordat de duiven thuis komen, dit is een compleet nieuw toegevoegde dimensie in onze duivensport!!

Er komt nog meer informatie over de 12-1032479, maar door de ziekte van Willem en zijn ziekenhuis opname is dat er nog niet van gekomen. We wensen Willem dan ook van hieruit sterkte met zijn ziekte en Bianca vooral met al het werk wat op haar af komt als de partner wegvalt!

Willem en Co Wittebol Oosterwolde hadden de 1e aangewezen voorop en de 14-4262177 vloog de 3e in het NIC en de 14e van afdeling Friesland ’96. Van de 10 ingekorfde duiven vlogen er 6 prijs, een prima prestatie wederom van deze sympathieke combinatie.

Wiebe van der Wal Kootstertille klokt op een afstand van 1077 km 3 duiven in een dikke minuut. Hoe is het mogelijk dat je van deze afstand de duiven zo achter elkaar klokt. Zouden ze samen opgevlogen zijn?

Gaatse Bosma Kootstertille klokte kort na Wiebe zijn drietal de 1e aangewezen en dat was de 7e duif in het NIC. Gaatse had 6 duiven mee waarvan er 2 prijsvlogen.

Comb. Bosma-Klein uit Opende is een kleine inkorvende combinatie. Nu had Jan 3 mee gegeven waarvan er twee prijsvlogen. De eerste vloog de 8e in het NIC en de tweede vloog de 15e plek. Dus 2 prachtig vroege duiven.

Simon Kuipers Oudega won de 9e prijs van het NIC en hij had 17 duiven mee waarvan er 10 prijsvlogen.

Freerk van der Brug Houtigehage had 5 duiven mee en zijn 1e aangewezen vloog de 10e van NIC Drachten en speelt er 3 in de prijzen. Weer een prachtige prestatie van Freerk die werkelijk met zijn absolute topseizoen bezig is.

Op naar Orange.

SJK

Share
  • Billiga ray ban wayfarer solglasogon
  • nike mercurial superfly