NIC Drachten

Periqueux gewonnen door Jelle Outhuyse

Periqueux 24-06-16 werd gewonnen door de jaarling duivin 15-1185425 van Jelle Outhuyse Harlingen. Tevens vloog ze de 2e Nat. sector 4 op 2.510 duiven.

 

Als NIC stonden Jelle en Freerk op teletekst van sector 4!

Bij afd. Friesland ’96 stond Liekele Wilpstra er nog extra bij met een 10e plek op teletekst.

 

Periqueux in plaats van Brive

Daar de lossingscommissie de lossingsplaats Brive niet in orde vond, heeft men de keus gemaakt om de duiven 20 km verderop in Periqueux te lossen. De weersvoorspellingen lieten zich voor zaterdag redelijk goed aanzien. Variabele westelijke wind met wel hier en daar buien onderweg. Veel concoursen werden op tijd gelost, zo ook Periqueux. De duiven kwamen vrijdag los om 15.00 uur en hadden een goed vertrek. Zaterdagochtend leek het weer eerst goed, maar gaande weg de ochtend draaide de wind en kwam het naar het oosten getrokken front weer terug en begon het in het hele land te regenen, wat eigenlijk niet meer ophield. Door deze omstandigheden kregen we weer een zeer traag verlopen vlucht die bijna 2 dagen openstond voordat alle prijzen 1 op 3 waren verdiend. Ook de dagfond duiven kwamen als ‘verzopen katten’ thuis en menig liefhebber die nog een flink aantal lege nestbakken heeft op zijn vlieghok.

 IMG 0517

Bij het NIC waren 167 duiven ingezet op Periqueux door 21 liefhebbers. Dat was een keurig aantal, nadat we 2 al zware vluchten achter de rug hadden. Periqueux heeft een afstand van ca. 964 km naar Drachten. De eerste duif werd geklokt door Jelle Outhuyse in Harlingen op zaterdag om 10.16.05 op 951 km en er kwamen dezelfde dag maar 26 duiven door. Willem en Bianca hadden een echter doorbijter met de 14-1424103, die werd om 22.24.42 geklokt. Rond 6 uur de volgende ochtend begonnen de duiven langzaam weer te vallen en de laatste prijsduif werd zondag geklokt door Johannes Keuning om 18.34.59 uur. We hopen maar dat de duiven goed nakomen.  

De 2e Nat. sector 4 Periqueux 2016

 

Jelle heeft zijn duiven momenteel in supervorm. Op Pau vliegt hij net buiten teletekst Nationaal, op Bordeaux had hij de 2e  duif van het noorden, op St. Vincent stond hij 10e op Teletekst en nu de 2e Nat. op Periqueux. Naast vroege duiven speelt hij ook goede prijspercentages, op deze vlucht 8 in de prijzen van 16 duiven en dan zijn het ook nog bijna allemaal jaarlingen. Dat biedt weer perspectief voor de toekomst.

 

De 15-1185425 is een goed gebouwd klein duivinnetje, ingekorfd op een jong van een week oud. Ze is als jong door Jelle zelf afgericht en dit jaar gespeeld op de programmavluchten van de afdeling. De 2e Nat. Periqueux is vorig jaar op twee oude pennen blijven staan. Van vaderskant komt ze uit Jelle zijn Brive lijn keer een Nico Volkens duivin. En van moeders kant komt ze uit het van der Wegen soort keer een rechtstreekse Steketee.  De moeder van dit duivinnetje vloog in 2014 de 1ste van Agen in ZLU Drachten en dit jaar was ze de 5e  duif van Pau. Zo zie je maar ‘goed bloed verloochend zich niet’.

 15 1185425 Jelle O

NL15 1185425STB

Verloop van de vlucht Periqueux in het NIC:

 

Jelle Outhuyse Harlingen won zoals reeds beschreven de 1e en de 8e van het NIC met 2 jaarlingen bij de eerste 10.

 IMG 1962

Freerk van der Brug Houtigehage gaf slechts 4 duiven mee en had de 2e duif van het NIC met zijn 2e aangewezen duif en vloog in sector 4 de 7e Nationaal en natuurlijk weer teletekst, maar dat is hij aan zijn status wel verplicht. Freerk zijn 2e duif en 1e aangewezen werd 9e van het NIC. Dus 2 bij de eerste 10, doe dat maar eens na.

Freerk 2e TXT

 

Liekele Wilpstra Boerakker gaf 6 duiven mee, waarvan er 4 prijs vlogen. De eerste duif won de 3e prijs in het NIC en vloog de 10e  teletekst van afd. Friesland ’96. Na een prima St. Vincent ook een prima Periqueux voor Liekele.

 

Willem en Co Wittebol Oosterwolde vlogen met een jaarling duif de 4e van het NIC en 18e van afdeling Friesland ’96. De 2e duif zat werd als 10e duif van het NIC afgevlagd.

 

Willem en Bianca Wagteveld uit Tjalleberd gaven 10 duiven mee en hadden 5 duiven in de prijzen. De eerste duif was de 5e duif van het NIC en de 21e van afd. Friesland ’96. Weer een prima prestatie van de liefhebbers die van 100 km tot 1300 km de degens kruisen met de concurrenten!

 

Richard de Vegt Haule zou op vakantie gaan en wilde zijn duiven nog snel even testen, nu ze zijn geslaagd. 10 Mee en 5 in de prijzen, te beginnen met de 6e van het NIC. Nu wordt de vakantie natuurlijk eentje om nooit meer te vergeten. Lekker nagenieten!

 

Simon Kuipers Oudega won de 8e prijs van het NIC met zijn 1e aangewezen duivin, die ook op de zware Limoges zijn eerste duif was.

 

 

Algemene beschouwing

Hessel Wouda presteerde ook prima op Periqueux, hij had 8 duiven mee en zijn eerste duif speelde 15e van het NIC en had 5 duiven in de prijzen. Dat geldt ook voor Johannes Keuning, 3 mee en 2 in de prijzen. Jelle Posthumus had 1 duif mee en klokte deze op zondagochtend om 06.27.32 uur, dus zelf 100% prijs.

 

Na 3 marathonvluchten mag je rustig stellen dat de weergoden het onze duiven niet makkelijk gemaakt hebben met de enorme regenbuien die van geen ophouden willen weten. Het is elke week weer spannend om in te korven. We hebben nu als marathonspelers een weekje rust en misschien komt er straks nog een kentering in het weer, zodat we ook nog een paar vluchten krijgen waarin de regen onze duiven geen parten speelt.

 

SJK

Share
  • Billiga ray ban wayfarer solglasogon
  • nike mercurial superfly