NIC Drachten

zeer zware Limoges 2016

 

De zeer zware Limoges 5-6-2016 werd gewonnen door de duivin 14-4262169 van Co en Willem Wittebol Oosterwolde. In afd. 11 won ze de 2e teletekst klassering op 1383 duiven.

Een slecht begin!

Hopelijk geen voorbode voor de rest van het seizoen!

De weersverwachtingen waren slecht voor het weekend van 4 en 5 juni, veel vluchten werden naar kortere afstanden gebracht of afgelast. Uiteindelijk durfden de lossingsverantwoordelijken Limoges (875 km naar Drachten) los te gooien op zondag 5 juni om 13.30 uur. In Noord-Frankrijk en België waren zware onweersbuien met wateroverlast evenals in Zuid-Nederland. Ook lag er een band met motregen en mist over een groot deel van het vlieggebied, dit trok minder snel weg dan men had ingeschat. Voor meterorologen is dit instabiele weer momenteel moeilijk om goede voorspellingen te maken. Ga dan maar eens in de schoenen staan van de onze lossingsverantwoordelijke. Dat is beslist geen sinecure.
In Noord-Nederland was het prima weer, dus als liefhebber kon je in de korte broek de duiven opwachten (mits je vrij was natuurlijk!). Het werd achteraf bekeken een lange zit, de duiven kwamen maandag mondjesmaat thuis. Maandag kwamen er 45 duiven door en Gaatse klokte de laatste om 22.13.27 uur. Simon begon de volgende ochtend om 04.36.16 uur. De prijzen waren dinsdag 7 juni om 11.00 uur verdiend en bij het klok afslaan dinsdagavond om 19.00 uur waren er ± 100 duiven weer op het hok teruggekeerd.

Prijsuitreiking Willem2

De winnares ’14-4262169’.
Deze vetblauwe duivin werd ingekorfd op jongen van 4 dagen. Willem gaf aan dat het een prima vliegduivin is die Co als 2e aangewezen op de lijst had geplaatst van de 10 meegegeven duiven. Dus vertrouwen was er wel! Vorig jaar won ze als jaarling op Cahors de 128e in sector 4 op 1.487 duiven. Van vaderskant komt ze uit de samenkweek met een Duitse sportvriend en is van het ras van der Wegen x van Wanroy. Van moederskant komt ze uit een duivin van J. Arendz Steggerda. Als je de bijgevoegde stamboom bekijkt kom je vele topduiven tegen.

2169
Ook Co en Willem hun tweede duif zat zeer vroeg en was de 9e op teletekst. Deze blauwband duivin 14-4262177 zat ook op jongen van 4 dagen. Zij had als jaarling in 2015 een 211e in sector 4 op Bergerac gevlogen tegen 1.353 duiven. Ook in deze stamboom zie je vele teletekstduiven. Geen wonder dat je dan zulke prachtige prestaties neer kunt zetten.
Dit jaar zijn de voorbereidingen wat anders verlopen dan Co en Willem normaal gewend zijn. Door het overlijden van zoon Mizta zijn de duiven anders voorbereid dan gebruikelijk en is het veelvuldig opleren naar Emmeloord er bij gebleven. Gelukkig hebben de duiven zich daar niets van aangetrokken en hebben ze deze puike prestatie neergezet.

2177

Verdere verloop van de vlucht Limoges:

Auke Heidstra Rottevalle won de 2e prijs van het NIC met ‘Broer DOPKE’. Deze doffer stond natuurlijk 1e aangewezen. Vorig jaar eindigde hij met een teletekst plaats op Cahors en nu start hij met de 6e plek in 2016. Dit belooft nog wat voor het komende seizoen. Er wordt nu al volop gespeculeerd over deze doffer hoe hij op St. Vincent gaat presteren!
Auke had 5 duiven mee waarvan er 3 prijs vlogen.

Wiebe van de Woude Drachten begint met een prachtige 4e pek in het NIC en had 20 duiven mee en won 10 prijzen.

Freerk van der Brug uit Houtigehage zijn duiven hadden vorig jaar een geweldig seizoen en hij gaat daar dit jaar gewoon mee door. Hij werd met zijn 3e aangewezen duif 5e van het NIC en wint natuurlijk weer de eerste rollade. Freerk wordt wel ‘Mister Teletekst’ genoemd, maar misschien moet dat wel gewijzigd worden in ‘Mister Rollade’.

Wiebe van der Wal werd 6e en 8e van het NIC en had 8 duiven in de prijzen van de 20. Ook Wiebe zit altijd bij de vroegste duiven.

R. Zondervan Goutum vloog de 9e van NIC Drachten en dat is een mooie opsteker.

G. Bosma Kootstertille heeft het een jaar wat rustiger aan gedaan, maar laat hierbij zien dat hij het nog niet verleerd is.

Zo’n zware vlucht gelijk in het begin van het seizoen heeft vaak gevolgen voor de rest van het sieozen. Hopelijk komen de duiven bij een ieder goed na.

SJK

Auke Willem TXT

Share
  • Billiga ray ban wayfarer solglasogon
  • nike mercurial superfly