In Memoriam

Memoriam Jan Vosmeijer

Jan Vosmeijer

 

Op 13 januari 2014 is Jan Vosmeijer overleden op een leeftijd van 67 jaar.

Hij leed aan een progressieve vorm van Parkinsonisme, een aandoening die lijkt op de ziekte van Parkinson. Helaas is deze slopende ziekte nog niet behandelbaar. Je merkte aan Jan de laatste jaren wel dat het niet zo goed meer met hem ging. Hij liep wat moeizaam en sprak ook minder vloeiend dan voorheen. Hij had zijn duiven al weggedaan, maar bleef de duivensport desondanks trouw. Tijdens de laatste Fonddag op 9 februari 2013 was Jan (en Joke natuurlijk ook) nog actief met werkzaamheden en fotograferen. Ook deed hij nog mee aan de afsluitende discussie die geleid werd door Wybren van Stralen.

 

Jan heeft afscheid genomen op een zeer waardige wijze van Joke, kinderen en kleinkinderen. Het prachtige gedicht op de rouwkaart is alleszeggend:

Als communicatie onmogelijk is geworden

Je gevangen in je eigen lichaam zit

De kans op beter worden er niet is

Dan kies ik om naar een plek te gaan

Waar geen verdriet en pijn bestaan

 

 

Wie was Jan voor onze club.

 

Jan Vosmeijer is lid van p.v. Vice Versa vanaf 1992. In de eerste jaren vloog hij niet onverdienstelijk op de programmavluchten. Altijd had hij zijn dochtertje en bijdehandje Anne-Marije aan zijn zijde. In die tijd was Jan een echte “vergadertijger”. Hij vertegenwoordigde onze vereniging voor vele jaren bij de afdelingsvergaderingen en roerde daar flink zijn mond. Jan durfde het wel te zeggen en was behoorlijk scherp in zijn kritiek als veranderingen niet snel genoeg gingen.

Jan zijn passie voor duiven gingen langzamerhand over naar de meerdaagse fondvluchten. Via Miki Hegedus van de combinatie Hegedus-Becker uit Ferwerd kocht hij voor veel geld duiven voor het zware werk. Zo werd hij in het NIC van Holwerd de externe toezichthouder op de organisatie van de marathonvluchten. In die tijd ook kochten Jan en Joke met nog 3 duivenvrienden in Hongarije elk een prachtig nieuw huis, waar Jan en Joke en familie en vrienden veel vertoefd hebben.

In het nieuwe millennium kwam de vraag van de Snip uit Ureterp of p.v. Vice Versa de taak als Nationaal Inkorfcentrum wilde overnemen. Jan was er als eerste bij om dit door te laten gaan. Hij wilde wel meldpost worden en zou zorgen voor een eigen p.v. Vice Versa website met meldlijst van aankomsten van de meerdaagse fond duiven. Door Jan waren we hier ook voorloper in. In het begin deed Jan dat voor zowel onze vereniging als voor Holwerd.

Van elk feestje of officiële gelegenheid maakte Jan foto’s en die kwamen te staan op de veel bekeken site van onze vereniging. Jan was hier met recht erg trots op. Later ging Jan nog verder in de fotografie door professionele duivenfoto’s te maken. Ik zelf prijs me gelukkig met een aantal prachtige duivenfoto’s van Jan.

Met tentoonstellingen, feestavonden en bonnenverkopen wou hij altijd helpen en deed samen met Joke dan de financiële afhandeling.

Jan en zijn onafscheidelijke sigaar en zijn malt biertje waren van vaste waarde binnen onze club. Je kon altijd op hem aan en hij was altijd goed “gemutst”.

 

Jan was een fondman pur sang, die veel voor het Nationaanl Inkorfcentrum en onze vereniging heeft betekend. We zullen hem missen.

 

SJK

Share
  • Billiga ray ban wayfarer solglasogon
  • nike mercurial superfly