Archief

Concoursgebied Drachten e.o. viert eerste lustrum en huldigt haar toppers

Concoursgebied Drachten e.o. viert eerste lustrum en huldigt haar toppers
In Drachten en omgeving zijn in een klein gebied verschillende verenigin-gen actief: PV de Rode Doffer en PV Vice Versa in Drachten en PV de Snip in Ureterp. Semen hebben deze drie verenigingen zo'n 55 hokken waarvan de meeste in een gebied liggen van ongeveer 10 bij 10 km. Een prachtige basis voor eerlijk duivenspel. Alweer zo'n vijf jaar geleden ontstond in deze verenigingen het idee am elkaars uitslagen semen to voegen tot een uitslag van Drachten on omgeving.

 

Zo blijft er een aantrekkelijke uitslag met voldoende concoursduiven, oak als verenigingen wet krimpen, en worden de onderlinge banden verstevigd. De uitslag wordt gesponsord door verschillende lokale ondernemers, zoals dieren- en duivenspeciaalzaak De Steeg in Ureterp, de firma De Boer in Drachten (dealer Havens voeders), dierenartsenpraktijk Tusken Diken en Feanen, dierenspeciaalzaak Pets & Co. Talsma in Drachten, en anderen. Dankzij deze sponsors is het samenwerkingsinitiatief gratis en kunnen elk jaar tientallen zakken voer, duivenaccessoires en vleesprijzen worden gewonnen op prijzenvluchten. Als je dan hood dat de meeste liefhebbers deze `gezamenlijke verenigingsuitslag' niet graag meer zouden willen missen, mag geconcludeerd warden dat het initiatief een succes is. Op zaterdagavond 8 maart word samen teruggeblikt op het seizoen 2013 met dit jaar PV de Snip als gastheer. Zoals ook bij het nationaal kampioenschap van be NPO kent het CCG Drachten e.o. geen generaal spel, maar geeft het alle eer aan de karn-pioen op zijn of haar specifieke discipline. Die eer wordt kracht bijgezet door een mooie oorkonde en bloemen voor de podiumplaatsen 1, 2 en 3. Maar liefst 16 verschillende liefhebbers uit alle die verenigingen wisten een of meerdere van de 26 wedvluchten in het programme op hun naam to schrijven. Onbetwiste topper van 2013 was H. van der Bij met maar liefst 9 vluchtoverwinningen en 14 podiumplaatsen! Opvallend was verder dat veal liefhebbers hun perioden en disciplines kenden met prachtige uitslagen, ook al was dat uiteindelijk misschien net niet goad voor een podiumplaats. Er !open in deze drie clubs nogal wet dames en heron rand met gevoel voor duiven! Daarbij leken de laden van PV de Snip aardig in opmars t.o.v. het vorige seizoen 2012. Twee bijzondere duiven (de '091 van H. van der Bij an de '574 van K. de Haan) gaven heel knap tot twee keer toe alle gevleugelde concur-renter het nakijken met een eerste prijs. Drie liefhebbers (J. Hoekstra, H. van der Bij en G. Dijkstra) wisten op de NPO-concoursen een duif op dat felbegeerde SBS-6 teletekstbeeld te krijgen. Allen van harte gefeliciteerd. Het nieuwe seizoen dat bijna van start gaat zal loran hoe de krachtverhoudingen in 2014 zullen liggen. Getuige de gezellige sfeer en het vele duivenmelken kijken de meeste liefhebbers er al reikhalzend naar uit. (Albert Winkel)

CCG2013
De 'podiumplaatsen' van CCG Drachten ad werden ingenomen door (van links naar rechts): H. Kasimier (H. Kasimier & Zn., Drachten), K. de Haan (Drachten), J. de Jong (J. de Jong & Zn., Ureterp), J. Osinga (Drachten), D. van der Veer (Ureterp), R. van der Wal (Van der Wal & Winkel, Drachten), H. van der Bij (Opeinde), E.G. de Jong (Marum), J. Hoekstra (Drachten), G. Dijkstra (Drachten), TK. Kooiker (Drachten), S. Dijkstra (Comb. Dijkstra & Co., Drachten) en J. de Vries (Drachten). Niet op de foto: F van der Brug (Houtigehage).

Share
  • Billiga ray ban wayfarer solglasogon
  • nike mercurial superfly